LUIK - Demi Vollering heeft de belangrijkste zege uit haar loopbaan behaald door te zegevieren in Luik-Bastenaken-Luik. De 24-jarige wielrenster uit Pijnacker profiteerde van voorbereidend werk van wereldkampioene en ploeggenote bij SD Worx, Anna van den Breggen, en hield daarna Annemieke van Vleuten en Elisa Longo Borghini achter zich.


Voor Vollering is de winst een bevestiging van haar groeiende vorm nadat zij dit seizoen al tweede werd in de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. Op weg naar Luik kende de koers verschillende uitlooppogingen met name op de Redoute en de La Roche-aux-Faucons. Daar nam Van den Breggen, afgelopen woensdag nog voor de zevende keer winnares van de Waalse Pijl, het heft in handen met een moordend tempo waardoor de groep favorieten behoorlijk werd uitgedund.

Na nog een versnelling van Van der Vleuten moesten Vos, Brand, Moolman en Ludwig passen en ging men met vijf rensters richting finish waaronder twee troeven van SD Worx. Van den Breggen trok vervolgens de sprint aan voor haar ploeggenote Vollering die deze geste verzilverde door voor Van Vleuten en Longo-Borghini te finishen.