VOLENDAM - Excelsior heeft op overtuigende wijze een einde gemaakt aan een reeks van 26 ongeslagen wedstrijden van FC Volendam. De Kralingers stonden na een half uur al op een 0-4 voorsprong en wonnen uiteindelijk met 2-5. Door de nederlaag voelt FC Volendam in de titelstrijd de hete adem van FC Emmen weer in de nek.

Nadat Benaissa Benamar al in de warming-up moest afhaken ging het vanaf de eerste minuut helemaal mis bij FC Volendam. AZ-huurling Kenzo Goudmijn bracht Excelsior al binnen twee minuten op voorsprong. Vervolgens liep alles fout bij de Jonk-equipe en door treffers van Reuven Niemeijer, Thijs Dalllinga en Marouan Azarkan leek de thuisploeg na een half uur kansloos. Toch wist Robert Mühren vanaf de strafschopstip de marge iets te verkleinen.

Toen Boy Deul tien minuten na de rust de 2-4 wist te maken ging het publiek er toch maar eens goed voor zitten, FC Volendam drong verder aan, maar had het geluk niet aan hun zijde. In de blessuretijd werden de druiven zelfs nog zuurder toen Michael Chacon de 2-5 maakte.