HEERENVEEN - Twee doelpunten in zes minuten van Chidera Ejuke hebben SC Heerenveen de overwinning bezorgd op Sparta Rotterdam. Vijf kwartier lang leek heter op dat Lars Veldwijk namens Sparta de man van de wedstrijd zou worden tot Ejuke het op zijn heupen kreeg.

Veldwijk had eindelijk weer eens een basisplaats gekregen van trainer Henk Fraser en dit beloonde hij na 26 minuten met een rake kopbal. Desondanks bleef de thuisploeg de bal met het meeste balbezit al kwam men voor de rust niet tot scoren. Ricardo van Rhijn was daar wel heel dichtbij, maar zijn uithaal trof de lat.

Bijna besliste Veldwijk het duel kort na rust toen zijn kopbal net naast ging. Vervolgens lag het initiatief weer bij de Friezen, maar achtereenvolgens Odgaard, Bruijn en Ejuke vonden keeper Harush op hun weg. De 21-jarige aanvaller maakte dit alsnog goed door in de 73e minuut na een mooie individuele actie alsnog te scoren en dat zes minuten later met een frommelgoal nog eens over te doen: 2-1.