KERKRADE - Excelsior heeft het uitduel bij Roda JC met ruime cijfers gewonnen. ondanks een vroege achterstand zegevierde de ploeg van trainer Ricardo Moniz met 1-4.

Het was voormalig Excelsior-speler Roland Alberg die al na vier minuten de score opende, maar twintig minuten later stond Excelsior al op voorsprong. Eerst kopte Joël Zwarts de bal fraai binnen en vervolgens was Excelsior gelukkig toen Schlosser zijn eigen doelman Muytens passeerde.

In de tweede helft werd het duel door scheidsrechter Oostrom tijdelijk gestaakt toen er na een handgemeen in het strafschopgebied diverse voorwerpen vanuit het publiek op het veld werden gegooid. Terug op het veld sloegen de Rotterdammers genadeloos toe. Nogmaals Zwarts en Ahmad Mende Moreira bepaalden de eindstand op 1-4.