ROTTERDAM - De vrouwen van Excelsior hebben de eerste competitiezege van het seizoen binnen. Vrijdagavond wonnen de Kralingers in eigen huis in de blessuretijd van PEC Zwolle (2-1).

Net voor de (gedeeltelijke) lockdown ingaat en dus nog met publiek op de tribunes maakten beide ploegen er een leuke pot van. PEC Zwolle, dat zeer sterk aan de competitie was begonnen, doch met een terugval te kampen heeft, kwam na een kleine twintig minuten via Tess van Bentem op voorsprong. Excelsior, met twee punten nog altijd wachtend op de eerste zege, maakte nog voor rust gelijk via Sabrine Ellouzi.

Beide ploegen bleven ook in de tweede helft lang in evenwicht en het duel leek dan ook opeen puntendeling af te stevenen Nikki Ridder zich vier minuten in de blessuretijd alsnog tot matchwinnaar kroonde. Ondanks de zege en de vijf punten die Excelsior nu heeft blijft men hekkensluiter met vier punten achterstand op VV Alkmaar.