ROTTERDAM - Excelsior heeft zaterdagavond de achterstand op koploper FC Volendam zien oplopen tot vijf punten. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen liet zich in eigen huis verrassen door FC Eindhoven (3-4).

Excelsior begon nochtans goed toen Reuven Niemeyer al na tien minuten de score opende. FC Eindhoven wist kort voor de rust de wedstrijd te keren door treffers van Pieter Bogaers en Barnabas Racz.

De tweede helft was net op gang toen Joey Sleegers de marge zelfs op twee bracht voor de gasten uit Eindhoven, maar topscorer Thijs Dallinga en Mats Wieffer brachten Exclesior weer op gelijke hoogte.Na een korte onderbreking omdat supporters achter het doel van Eindhoven-keeper Bertrams met bier begonnen te gooien sloegen de Branbanders opnieuw toe. Ditmaal bracht Collin Seedorf de stand op 3-4 waarna Excelsior het duel ook nog met tien man moest uitspelen na rood voor Azarkan.