MAASSLUIS - Op de eerste speeldag van de Tweede Divisie hebben Excelsior Maassluis en IJsselmeervogels de punten gedeeld. Met dat resultaat zal de thuisploeg het minst tevreden zijn want die gaven een 2-0 voorsprong uit handen.

Excelsior Maassluis begon ook sterker en kwam na een half uur terecht op voorsprong via Calvin Tureaij. Daan Blij had die score moeten verdubbelen, doch zijn opgelegde kans verdween naast het doel.

Tureaij maakte tien minuten na rust zijn tweede van de middag op aangeven van Omar Ouali. Op een werkelijk schitterende wijze kwam IJsselmeervogels terug in de wedstrijd toen Danny van den Meiracker een voorzet van Daniël van Son met een omhaal tot doelpunt promoveerde. Drie minuten voor tijd was het uiteindelijk Steven Sanchez die zelfs nog een punt wist te redden voor IJsselmeervogels: 2-2.