MAASSLUIS - In de onderste regionen van de Tweede Divisie heeft Excelsior Maassluis zaterdag goede zaken gedaan en blijft Jong FC Volendam in zwaar weer zitten. De Volendammers leken lang op weg naar een zege, maar twee doelpunten in de laatste tien minuten bezorgden de thuisploeg de zege.

Het duel kende een boeiende openingsfase. Samir Ben Sallam krulde al binnen vijf minuten een vrije trap in de kruising, maar nog geen kwartier later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Vincent van den Berg kon vanaf elf meter raak schieten na een overtreding op Sylla. Halverwege de eerste helft kwam Jong Volendam op een hernieuwde voorsprong toen ook Victor van Montfoort een vrije trap tegen de touwen schoot. Van den Berg kon vervolgens opnieuw vanaf elf meter voor een gelijke stand zorgen na een handsbal van Veerman maar ditmaal wist keeper Lauwers te redden.

Ondanks een veldoverwicht van de thuisploeg hield Jong FC Volendam tot de 83e minuut stand, en men leek dan ook op weg naar de eerste uitzege van dit seizoen. Tussen twee man in kon Van den Berg echter toch de 2-2 binnen koppen. Alsnog kon Volendam de zege meenemen ware het niet dat Darius Johnson de onderkant van de lat raakte. Niet voor het eerst dit seizoen kregen de gasten in de blessuretijd ook nog eens het deksel op de neus toen Soufian Charraoui geheel vrijstaand de overwinning bij de thuisploeg wist te bezorgen: 3-2.