MAASSLUIS - Excelsior Maasluis is er eindelijk in geslaagd om te winnen op eigen veld. Sefa Kurt was de matchwinner op Sportpark Dijkpolder met zijn enige maar belangrijke treffer. Het duel eindigde wat minder na het opstootje en de rode kaart van invaller Abderrahim Loukili.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd ontbrak het aan kansen over en weer maar voor de spelers aan de thee gingen verscheen de 1-0 op het scorebord. Stephan Kruithof legde vanaf de linkerkant de bal panklaar op het hoofd van Sefa Kurt die voor de enige treffer tekende.

Het duel eindigde met een vreemd moment,. Invaller Abderrahim Loukili van ASWH raakte verstrikt met zijn tegenstander in een opstootje en kon na twintig minuten inrukken met een rode kaart. Een opstootje dat eigenlijk uit het niets volledig escaleerde, maar wat verder geen invloed had op de stand.

Jong Sparta speelde op Het Kasteel met 1-1 gelijk tegen HHC Hardenberg. Karim Loukili maakte het enige doelpunt voor de beloftenploeg uit Rotterdam. Een rode kaart voor Heuvelman en de daaropvolgende strafschop die werd benut door Van der Leij betekende een gelijkspel. Na negen duels heeft Jong Sparta veertien punten.