OSS - Onder regenachtige omstandigheden heeft Excelsior een moeizame uitzege op TOP Oss behaald. De Kralingers hadden lang moeite om de Brabantse muur te slechten, maar werden in de slotfase toch beloond (0-2).

In een gezapige eerste helft had de ploeg van Ricardo Moniz al de nodige moeite om door de verdediging heen te komen. TOP Oss speelde weliswaar thuis, maar had de accenten duidelijk op de verdediging gelegd.

Na de rust kregen Thomas Verhaar en Joël Zwarts goede kansen. Laatstgenoemde brak uiteindelijk de ban in de 74e minuut door goed te anticiperen op een steekbal van Rai Vloet. Er kwam niet echt een slotoffensief van de thuisploeg en nadat Stijn Meijer was gevloerd wist Luigi Bruins in blessuretijd vanaf elf meter de eindstand te bepalen.