KERKRADE - Excelsior heeft nog altijd kans op promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer/coach Marinus Dijkhuizen won na de 2-2 in Rotterdam zaterdagavond in Kerkrade na verlenging van Roda JC: 0-2 en treft nu de nummer zestien van de Eredivisie.

Roda JC begon sterk en kreeg via Vente, Limbombe en Pflücke een aantal goede kansen. Excelsior zocht daarna ook meer de aanval en Azarkan en Dallinga waren dicht bij een treffer.

Na de rust waren de kansen vooral voor de bezoekers. Thijs Dallinga kreeg de grootste, maar zijn strafschop werd gekeerd door keeper De Boer. In de verlenging was het wel raak voor de Kralingers Couhaib Driouech scoorde na prima voorbereidend werk van Horemans en Dallinga en in de slotseconde bepaalde Nikolas Agrafiotis de eindstnd op 0-2.