ROTTERDAM - Excelsior heeft vrijdagavond nauwelijks moeite gehad om Jong PSV aan de kant te zetten. De ploeg van trainer Ricardo Moniz had na een half uur al een comfortabele 4-0 voorsprong om uiteindelijk met 5-2 te zegevieren.

Na vier minuten werd de toon al gezet door een doelpunt van Jeffrey Fortes en nog eens vier minuten later werd die score verdubbeld door Stijn Meijer. Nadat Dogucan haspolat de mooiste van de avond wist te produceren scoorde Meijer nog voor het half uur zijn tweede van de avond.

In de tweede helft liep de marge even terug naar twee toen de Eindhovenaren in kort tijdsbestek scoorden via Lauwers en Ngonge, maar het slotakkoord was voor Fortes die met zijn tweede van de avond de eindstand op 5-2 bepaalde.