ROTTERDAM - In de zevende speelronde van de Eredivisie vrouwen heeft Excelsior de eerste zege van het seizoen behaald. De ploeg van Richard Mank wist in eigen huis met 2-1 te zegevieren tegen PEC Zwolle en doet nu de laatste plaats over aan VV Alkmaar.

Het zat de Kralingse vrouwen zeker niet tegen op vrijdag de dertiende. PEC Zwolle begon goed en zag in het eerste kwartier twee doelpunten geannuleerd worden waarbij met name de laatste van Jassina Blom zeer discutabel was. Scheidsrechter Hardeman keurde de goal na hevige protesten van de thuisploeg en overleg met zijn assistent, die niet vlagde voor de situatie, toch af wegens buitenspel. Even daarvoor was Excelsior inmiddels wel op voorsprong gekomen toen Nidia Bos raak kopte na een corner. In het vervolg van de eerste helft had PEC Zwolle het meeste balbezit, maar kwam de hechte defensie van Excelsior nooit echt in de problemen.

Na de rustgingen de gasten vol op de aanval, maar ook nu bleef de thuisploeg fier overeind. Een kwartier voor tijd zat het Excelsior opnieuw mee toen invalster Celien Tiemens de bal na een corner ongelukkig in haar eigen doel werkte. De slotfase werd rommelig, mede door het warrige fluiten van Hardeman die maar liefst zeven keer geel gaf. Hierbij betrof het vier speelsters van Excelsior en ook trainer Mank. Ver in blessuretijd wist Dominique Bruinenberg vanaf de strafschopstip nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar deze kwam te laat om het tij te keren.

Excelsior Rotterdam - PEC Zwolle 2-1 (1-0)