ROTTERDAM - In een bizar duel met liefst negen doelpunten heeft Excelsior vrijdagavond FC Eindhoven verslagen. In Kralingen werd het maar liefst 5-4 voor de ploeg van Ricardo Moniz.

Mensen die iets te laat van huis gingen of nog even de auto moesten parkeren konden zomaar vier doelpunten gemist hebben. De wedstrijd was namelijk twaalf minuten op gang toen het al 2-2 stond. De Brabanders kwamen tweemaal op voorsprong via De Rooij en Cecilia, maar net zo vaak werd het gelijk, eerst via Rai Vloet en daarna door Stijn Meijer. Daarna bleef het even twintig minuten rustig maar een eigen doelpunt van Oude Kotte leverde een nieuwe Eindhovense voorsprong op die binnen vier minuten weer ongedaan werd gemaakt door Elias Mar Omarsson met een 3-3 ruststand tot gevolg.

Kort na de rust nam Excelsior voor het eerst een voorsprong via Thomas Verhaar, maar door de tweede treffer van Cecilia werd het wederom gelijk. Met nog een klein kwartier op de klok viel dan uiteindelijk de beslissing toen opnieuw Omarsson het eindpunt was van een prachtige aanval: 5-4.

Excelsior - FC Eindhoven 5-4 (3-3)
4. De Rooij 0-1