EMMEN - Een late strafschop, benut door Michael de Leeuw, heeft FC Emmen toch nog aan een punt geholpen in de thuiswedstrijd tegen Sparta. Het duel tussen de beide laagvliegers eindigde in 1-1.

FC Emmen en Sparta deden weinig voor elkaar onder. Waar de thuisploeg na twee zeges op rij aan het moraal wist te werken zit Sparta de laatste weken in een negatieve reeks. Toch kwamen de Rotterdammers kort voor rust op voorsprong, en mocht daar de doelman van de tegenstander, Verrips, dankbaar voor zijn. Door zich te verkijken op een afstandsschot van Laros Duarte gingen de gasten met een 0-1 voorsprong aan de thee.

In de tweede helft ging FC Emmen ten aanval en dat leverde kansen op. Zo mikte De Leeuw op de paal en moest Okoye redden op een inzet van Pena. Toch leek Sparta stand te houden, maar in de laatste minuut van de blessuretijd werd er met behulp van de VAR een handsbal geconstateerd van Auassar en De Leeuw bleef vervolgens koelbloedig vanaf elf meter.