ROTTERDAM - FC Twente heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies dat de nummer vier in de stand, AZ, eerder deze middag leed tegen SC Heerenveen. De ploeg van Ron Jans speelde zelf doelpuntloos gelijk bij Excelsior.

FC Twente was aanvankelijk oppermachtig, maar sprong zeer slordig met de kansen om. Excelsior-doelman Van Gassel redde knap bij een inzet van Misidjan, maar hoefde nauwelijks in actie te komen bij twee handenvol aan Twentse doelpogingen. De ballen vloog naast, over of recht op de goalie af.

Excelsior,dat voor rust één kans kreeg via Baas die over kopte, beet na rust meer van zich af en Unnerstall hield Lamprou en Naujoks van een doelpunt af. Van Gassel boog bijna voor een vrije trap van Zerrouki toen de bal tussen zijn benen door ging, maar hij had hem net voor de lijn te pakken waardoor het bij 0-0 bleef.