ENSCHEDE - FC Twente heeft zonder al te veel moeite de thuiswedstrijd tegen Sparta gewonnen. De nummer vier in de tussenstand versloeg in de grolsch Veste te Enschede de nummer zestien met 2-0.

FC Twente had voor rust weinig te duchten van Sparta, dat geen enkel schot op doel afvuurde. Ricky van Wolfswinkel, die eerder dit seizoen op bezoek bij Sparta het enige doelpunt maakte, schoot halverwege de eerste helft raak van net buiten het strafschopgebied.

Michel Vlap verdubbelde de score een kwartier na rust. Na een prima pass van Robin Pröpper kapte hij Heylen uit en schoof hij de bal langs doelman Okoye. De Enschedeërs kregen daarna alle ruimte om de score op te voeren, maar verzuimden om nog enkele goede kansen te benutten.