UTRECHT - FC Utrecht is de competitie in de Eredivisie voortvarend begonnen. Op de eerste speeldag won de ploeg van trainer René Hake met overtuigende cijfers van Sparta.

Met eindelijk weer goed gevulde tribunes in Nieuw Galgenwaard was het in de openingsfase direct raak voor de thuisploeg. Bij de eerste de beste aanval werd er een overtreding begaan op Adrian Dalmau en Adam Maher krulde de vrije trap op magnifieke wijze in de kruising. De Utrechters verzuimen vervolgens om het duel al voor de rust te beslissen als Gyrano kerk de bal twee keer niet achter keeper Okoye weet te prikken. Sparta komt nauwelijks in het stuk voor al krijgt het een prima kans via Mario Engels wara keeper Paes op weet te redden.

Sparta-trainer Henk Fraser grijpt in de rust in met twee wissels en dat lijkt Sparta wat meer stootkracht te geven. Halverwege de tweede helft slaat FC Utrecht ineens toe als Marc van der Maarel koppend de 2-0 maakt. Dit blijkt een klap voor Sparta en mede dankzij enkele invallers loopt FC Utrecht verder uit. Nieuwkomer Anastasios Douvikas kan scoren na aangeven van Mokono en na een handsbal van Vriends is het Simon Gustafsson die vanaf elf meter de eindstand op 4-0 bepaalt.