VOLENDAM - FC Volendam heeft in de strijd tegen degradatie drie zeer belangrijke punten gepakt door in eigen huis Sparta met 2-1 te verslaan.

Saito scoorde namens Sparta in de eerste vijf minuten al twee keer. Aan zijn eerste treffer ging nog buitenspel vooraf, maar op de tweede was niets aan te merken.Na een fraaie voorzet van Namli rondde hij soepel af. Een rake kopbal van Mbuyamba uit een prima corner van Eiting betekende de gelijkmaker.

FC Volendam drong in de tweede helft flink aan en dat het niet scoorde was vooral de verdienste van keeper Nick Olij. Met geweldige reflexen keerde hij schoten van Murkin en Van Mieghem. De goalie was echter bij opnieuw een uitstekende hoekschop van Eiting en dito kopbal van Mbuyamba.