ROTTERDAM - FC Volendam heeft op bezoek bij Excelsior met 1-2 gewonnen van de Kralingers. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een statement tegen racisme.

FC Volendam van trainer Wim Jonk kwam in de 11e minuut via een counter op voorsprong. Op aangeven van Nick Doodeman maakte Martijn Kaars de openingstreffer. De gasten waren daarna de bovenliggende partij en scoorde na een half uur de verdiende 0-2. Uit een voorzet van Kevin Visser tikte Derry John Murkin van dichtbij zijn eerste seizoenstreffer binnen.

Na de rust kreeg Nick Doodeman een enorme kans om de wedstrijd te beslissen, maar de vleugelaanvaller had het vizier niet op scherp staan. Excelsior bracht twintig minuten voor tijd de spanning terug in de wedstrijd toen invaller Jeffry Fortes de 1-2 tegen de touwen kopte. De slotfase van de wedstrijd was spannend. De ploeg van trainer Ricardo Moniz zette aan, maar kwam niet meer tot scoren.