ALKMAAR - Op bezoek bij VV Alkmaar heeft Feyenoord zijn allereerste zege in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen behaald. Waar de thuisploeg op basis van de strijdlust wellicht een punt had verdiend gingen de Rotterdammers er met de overwinning vandoor. Het werd uiteindelijk 1-2, een stand die al binnen het eerste half uur op het scorebord stond.

Onder zachte weersomstandigheden kwam er flink wat publiek op het duel af en daar was nieuwkomer Feyenoord medeverantwoordelijk voor. De ploeg nam een groot aantal supporters mee en dit werkte zeker sfeerverhogend. Het publiek zag de doelpunten al snel vallen al werd de eerste kans gemist. Aanvoerster Emmeke Henschen raakte de bal echter niet goed oog in oog met keepster Weimar. Bij de tegenstoot was het aan de andere kant wel raak toen een voorzet vanaf rechts via Judith Roosjen achter haar eigen keepster Femke Liefting verdween. Tien minuten later was het opnieuw raak toen Sophie Cobussen net even teveel ruimte kreeg en de bal over Liefting heen schoot.

De wijze waarop VV Alkmaar terug kwam viel te prijzen. De ploeg van Mark de Vries ging de strijd aan en de aansluitingstreffer was er eentje om in te lijsten. Charlotte Hulst nam een voorzet vanaf rechts ineens op haar schoen en de bal verdween fraai in het doel. De thuisploeg hield daarna een licht veldoverwicht, maar gescoord werd er niet meer voor de rust.

Dat gebeurde ook niet in de tweede helft al streden de Alkmaarders voor wat ze waard waren. Voor iedere meter werd gestreden, maar men liep zich telkens stuk op de hechte Rotterdamse defensie. Feyenoord kreeg zelfs nog de beste kans op een doelpunt, maar de lat boven Liefting bracht redding op de poging van Van de Lavoir.

VV Alkmaar - Feyenoord (1-2)
4. Judith Roosjen (e.d.) 0-1
12. Sophie Cobussen 0-2
25. Charlotte Hulst 1-2