ROTTERDAM - Feyenoord heeft Fortuna Sittard, dat nu zes eredivisieduels op rij ongeslagen is, niet kunnen kloppen. In De Kuip bleven de Rotterdammers van trainer Arne Slot steken op 1-1.

Uit de eerste vlotte Feyenoord-aanval schoot Kökçü recht op keeper Pandur, waarna de Fortuna-defensie weinig meer weggaf. Via Córdoba, die de bal uit de kluts voor de voeten kreeg, werd het zelfs 0-1 voor de Limburgers. Yilmaz liet nog een counterkans onbenut en schoot in het zijnet, waarna Gimenez vlak voor rust net naast kopte.

Slot greep in na de teleurstellende eerste helft en verving drie man. Feyenoord gooide direct het tempo omhoog en 34 seconden na rust schoot Dilrosun raak. Fortuna Sittard was de weg even kwijt, maar doorstond met het nodige geluk en door voor oponthoud te zorgen, de storm. Paixão liet nog drie kansen liggen en Szymanski schoot in de voorlaatste minuut net naast.