ROTTERDAM - Feyenoord en Sparta hebben zondagmiddag in De Kuip de punten gedeeld. In een povere stadsderby eindigde het in 1-1.


Onder leiding van scheidsrechter Blom bakten beide teams er niet veel van in de lege voetbaltempel. Feyenoord had weliswaar meer balbezit, maar miste de overtuiging. Aanvoerder Steven Berghuis kreeg twee mogelijkheden, maar de bal niet langs keeper Benjamin van Leer. Mario Engels kreeg namens Sparta een nog grotere kans, maar zag Justin Bijlow redden. Toch werd het duel op slag van rust opengebroken al was dat met het nodige fortuin. Het schot van Ridgeciano Haps met zijn mindere rechter werd van richting veranderd en verdween achter Van Leer: 1-0.

Kort na de rust kwam Sparta op gelijke hoogte na ingrijpen van de VAR. Blom had een overtreding van Uros Spajic als vrije trap beoordeeld, maar volgens de VAR was de overtreding binnen de zestien waarna de bal op de stip ging. Lennart Thy bleek vervolgens koelbloedig vanaf elf meter: 1-1. Feyenoord ging nog op jacht naar de winst, maar ook nu miste de overtuiging en mocht zelfs de handen dicht knijpen dat Deroy Duarte in de slotfase een opgelegde kans miste.

Feyenoord - Sparta 1-1 (1-0)
44. Haps 1-0
52. Thy (pen.) 1-1