UTRECHT - Toen Feyenoord op 3 november de eerste wedstrijd onder Dick Advocaat speelde stonden de Rotterdammers nog twaalfde. Na de knappe 1-2 zege die zondagmiddag werd behaald bij FC Utrecht is dat inmiddels een vijfde plaats en dus gaat Feyenoord met een heel goed gevoel de winterstop in.

Twee prachtige doelpunten leverden Feyenoord de overwinning op in een enerverend duel en de eerste daarvan viel na een kwartier op het moment dat FC Utrecht eigenlijk de betere ploeg was. Met een fenomenaal schot bracht Orkun Kökcü de gasten op voorsprong. Deze duurde echter niet lang want nauwelijks twee minuten later kon Justin Hoogma een corner binnen koppen en was het weer gelijk. Aangezien het daarna ook gelijk opging bleef de 1-1 stand tot de rust staan.

Kort na de rust was het Jens Toornstra die een voorzet van Malacia schitterend wist af te ronden en Feyenoord opnieuw op voorsprong bracht. Kort hierop had de Advocaat-equipe toen Klaiber de paal raakte. Kansen vielen daarna over en weer, maar gescoord werd er niet meer. Wel kreeg Hoogma nog de rode kaart van scheidsrechter Kupipers nadat hij Sinisterra onderuit schoffelde.