BELGRADO - Feyenoord heeft in de heenwedstrijd in de achtste finales van de Conference League met ruime cijfers gewonnen van Partizan Belgrado. De Rotterdammers hielden de opponent in een amusant duel een uur in leven, maar namen daarna snel afstand: 2-5.


Feyenoord speelde sterk in de Servische hoofdstad en kreeg via Nelson, de vervanger van Jahanbakhsh, al enkele kansen kansen. Het was echter Partizan Belgrado dat de score opende. Natcho kreeg de bal bij toeval voor zijn voeten en schoot direct raak. Feyenoord rechtte de rug en kwam na een prima combinatie via Jens Toornstra al snel op gelijke hoogte. De ploeg van Arne Slot maakte de meeste aanspraak op de voorsprong, maar de thuisploeg kreeg de grootste kans via Vujacic, die vanaf een paar meter over schoot.

Direct na rust kreeg Feyenoord het deksel op de neus. Jovic was trefzeker uit een makkelijk weggegeven corner. Ook nu had de Rotterdamse formatie snel een antwoord. Cyriel Dessers, die Linssen verving, scoorde op aangeven van Sinisterra. Feyenoord had Partizan nu in de tang en dwong de Servische koploper tot het maken van fouten. De kansen waren niet meer op één hand te tellen en de doelpunten vielen dan ook achter elkaar via Geertruida met een overtuigende knal, Sinisterra met een fraaie volley en de tweede van Toornstra.