ROTTERDAM - Feyenoord heeft donderdagavond in de halve finales van de Conference League in een sfeervolle Rotterdamse Kuip met 3-2 gewonnen van Olympique Marseille. Over een week is de return in Frankrijk.


In een heerlijke eerste helft stichtte Feyenoord in de openingsfase veel gevaar met diepe ballen achter de Franse defensie. Cyriel Dessers had al twee kansen gemist toen hij, na een slim hakje van Luis Sinisterra, scoorde met een puntertje.Al snel maakte Sinisterra zelf met een van richting veranderd schot de euforie in De Kuip compleet. Feyenoord moest daarna wel oppassen voor Franse counters en kwam daar uiteindelijk ook op harde wijze achter. Dieng was al twee keer doorgebroken toen hij bij z'n derde kans hard raak schoot in de korte hoek. Vlak voor rust kwam Olympique Marseille zelfs langszij. Marciano tikte de bal weg, maar Gerson benutte de rebound.

Tien seconden na rust leidde Feyenoord echter weer. De fransen trapten af, maar Dessers joeg op de bal, pikte die op na een te korte terugspeelbal van Caleta-Car, omspeelde Mandanda en schoof de 3-2 binnen. Ook daarna golfde het spel op en neer. Caleta-Car voorkwam dat Dessers een derde treffer kon maken, Malacia hield met een knappe sliding de rappe Dieng van een schot af en Dessers stuitte op Mandanda. Marciano toonde zijn kunnen bij een vrije trap van Payet,een inzet van de rappe Dieng en een schot van Payet. In de blessuretijd verprutste Jahanbakhsh dé kans op een ruimere marge.