EMMEN - Feyenoord heeft in extremis drie punten aan het totaal kunnen toevoegen. De ploeg van Dick Advocaat wist zondagmiddag nipt te winnen bij FC Emmen dat het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man speelde.

Het begon niet goed voor de Rotterdammers waar keeper Nick Marsman weinig plezier beleefde aan zijn basisplaats toen hij al binnen een paar minuten een duel aan ging met Michael de Leeuw. Scheidsrechter Kuipers wees naar de stip vanwaar Anco Jansen de thuisploeg op voorsprong schoot. Feyenoord zoekt hierna de aanval en krijgt al goede kansen via Jens Toornstra en aanvoerder Steven Berghuis. Laatstgenoemde moet echter even later het veld verlaten met een blessure.

In de laatste tien minuten voor de rust gebeurt er vervolgens van alles in Emmen. Eerst krijgt Anco Jansen rood na een harde charge op Mark Diemers en kort hierna kreeg de thuisploeg ook nog een strafschop tegen toen Araujo een overtreding beging op Naoufal Bannis, de vervanger van Berghuis. Diemers klaarde het klusje vanaf elf meter. Twee minuten verder wisten de tien van Emmen echter een hernieuwde voorsprong te pakken door een prachtige volley, en daarmee was de eerste helft nog niet gedaan. Met een lage schuiver weet Toornstra de ruststand namelijk op 2-2 te bepalen.

In de tweede helft speelt Feyenoord vervolgens vol op de aanval en dringt Emmen steeds meer terug. Luciano Narsingh is al dichtbij een treffer met een schot op de lat. De thuisploeg weet lang stand te houden en Advocaat grijpt in door verdediger Ericc Botteghin als extra spits in te brengen. In de allerlaatste seconde weet invaller Bannis Feyenoord alsnog de drie punten te bezorgen als hij een voorzet van Geertruida tegen de touwen kopt. Kort hierna is het duel gelijk afgelopen.

FC Emmen - Feyenoord 2-3 (2-2)
5. Jansen (pen.) 1-0
40. Diemers (pen.) 1-1
42. De Leeuw 2-1
45. Toornstra 2-2
90+4. Bannis 2-3