VENLO - Feyenoord heeft de kater van de uitschakeling in de Europa League van zich afgespoeld door een ruime zege bij VVV-Venlo. De thuisploeg hield de Rotterdammers bijna 70 minuten op 0-0, maar toen sloeg de ploeg van Dick Advocaat in kort tijdsbestek keihard toe.


Eigenlijk had Feyenoord al in de eerste helft het verschil kunnen maken, maar toen liet keeper Van Crooij die op het laatste moment Kirschbaum moest vervangen zich nog niet verrassen. Hij had daarbij ook het geluk dat Kökcü de onderkant van de lat raakte en Jörgensen geen raad wist met de rebound. Ook keerde hij een inzet van Berghuis.

Bij VVV liep de ziekenboeg inmiddels vol want na het afhaken van de keeper moesten ook Swinkels en topscorer Giakoumakis zich laten vervangen. Aan de andere kant was er bij Feyenoord de rentree van Luis Sinisterra in de Eredivisie die terugkeerde na lang blessureleed. Tien minuten daarna was het Jens Toornstra die Feyenoord over het dode punt heen hielp met een doeltreffend schot. Binnen een paar minuten werd het duel vervolgens beslist. Steven Berghuis krulde een bal in de bovenhoek en even later maakte Toornstra zijn tweede van de middag door een rebound te benutten: 0-3.