PORTO - Feyenoord zal niet overwinteren in de Europa League. De ploeg van trainer Dick Advocaat had bijkans een wonder nodig, maar dat zat er op bezoek bij FC Porto niet in. De Rotterdammers gingen met 3-2 onderuit, de eerste nederlaag sinds de aanstelling van Dick Advocaat.

Feyenoord hielp de Portugezen al snel aan de voorsprong want keeper Marsman ging niet vrijuit bij de openingsgoal van Diaz en twee minuten later schoot Malacia de bal in eigen doel. Toch toonde Feyenoord karakter door binnen een aantal minuten de stand weer gelijk te trekken. Botteghin kopte uit een corner de 2-1 binnen en even later wist Larsson van dichtbij te scoren. Nog voor de rust nam FC Porto een hernieuwde voorsprong via Tiquinho waarbij jammer was dat de scheidsrechter een overtreding op Botteghin over het hoofd zag.

Na de doelpuntrijke eerste helft viel het na de rust tegen en in de score kwam dan ook geen verandering meer al was Toornstra dichtbij de gelijkmaker met een schot op de paal en kreeg ook Narsingh nog een opgelegde kans. het mocht echter niet zo zijn..

FC Porto - Feyenoord 3-2 (3-2)
14. Luis Diaz 1-0
16. Tyrell Malacia 2-0
19. Eric Botteghin 2-1
22. Sam Larsson 2-2
33. Tiquinho Soares 3-2