ROTTERDAM - Feyenoord en FC Utrecht hebben zondagmiddag in De Kuip de punten gedeeld. Over dat resultaat mag met name de thuisploeg niet klagen want het was FC Utrecht dat veruit de beste kansen kreeg.


Feyenoord kwam enkele dagen na de Europese verplichtingen in Moskou geen moment in de wedstrijd. Reeds binnen vijf minuten kregen de gasten twee opgelegde kansen waarbij keeper Marsman moest redden op een poging van Sander van de Streek en Mimoun Mahi voorlangs schoot. Even later kwam Feyenoord bijna gelukkig op voorsprong toen Mark van der Maarel de bal tegen zijn eigen paal kopte. Het vervolg van de eerste helft bleef FC Utrecht echter de bovenliggende partij met nog open kansen voor Bart Ramselaar en Gyrano Kerk en was het duidelijk dat Marsman de enige speler aan de zijde van Feyenoord was die een ruime voldoende haalde.

Waar FC Utrecht in de eerste helft nog slordig met de kansen omging blijkt het vlak na rust wel raak als een corner terecht komt bij Van der Maarel die daar wel raad mee weet. Vijf minuten verder weet weer Marsman te voorkomen dat Ramselaar die score verdubbeld. Vanuit het niets komt Feyenoord halverwege de tweede helft vervolgens op gelijke hoogte als Marco Senesi de bal koppend bezorgt bij Lutsharel Geertruida die keeper Paes passeert. In het vervolg van de wedstrijd zal niet meer worden gescoord en daar zal met name de ploeg van Dick Advocaat het minst over klagen en het punt vooral koesteren.

Feyenoord - FC Utrecht 1-1 (0-0)
50. Van der Maarel 0-1
66. Geertruida 1-1