ROTTERDAM - Feyenoord heeft donderdagavond met speels gemak de finale van de KNVB-beker weten te bereiken. De Rotterdammers van trainer Dick Advocaat zorgden tegen NAC Breda zelfs voor een onvervalste zevenklapper (7-1).


NAC had in voorafgaand aan de halve finale gestunt in de beker tegen PSV en AZ, maar kwam er in De Kuip geen moment aan te pas. De druk van Feyenoord en persoonlijke fouten van de gasten zorgden ervoor dat de wedstrijd feitelijk al na een half uur gespeeld was. Nadat Marco Senesi na een kwartier de score geopend had, volgde een benutte strafschop van Steven berghuis en treffers van Robert Bozenik en Ridgeciano Haps. Op slag van rust maakte Berghuis zelfs zijn tweede en was het reeds 5-0.

Kort na rust mocht NAC via Van Hecke even wat terug doen, maar opnieuw een benutte strafschop van Berghuis vergrootte de marge weer waarna de drie keer scorende aanvoerder mocht uitrusten op de bank. In de slotfase volgde een derde strafschop die door invaller Luciano Narsingh werd benut.

Feyenoord treft op 19 april in de finale FC Utrecht dat woensdag met 2-0 te sterk was voor Ajax.

Feyenoord - NAC Breda 7-1 (5-0)
15. Senesi 1-0
20. Berghuis (pen.) 2-0
23. Bozenik 3-0
31. Haps 4-0
45. Berghuis 5-0
47. Van Hecke 5-1
52. Berghuis (pen.) 6-1
88. Narsingh (pen.) 7-1