ROTTERDAM - Feyenoord heeft de kwartfinales van de Europa League bereikt. Shakhtar Donetsk werd na de 1-1 in Polen, in De Kuip afgestarft met een onvervalste zevenklapper: 7-1.


Shakhtar leek de intentie te hebben om het vooral verdedigend dicht te houden, maar dat mislukte faliekant. Toen het een poging waagde om op te bouwen, werd balverlies door Gimenez direct afgestraft. De Oekraïners bleven de bal onder druk inleveren,waarvan ook Kökçü profiteerde. Soedakov liet nog wel de lat trillen met een formidabele pegel van afstand. Feyenoord leek het even té licht op te vatten,wat achterin een paar hachelijke momenten opleverde. De gedrevenheid keerde daarna terug bij Feyenoord,w aarmee het de wedstrijd ook weer volledig onder controle had. Na een handsbal maakte Kökçü er vanaf elf meter nog voor de rust 3-0 van.

In de tweede helft ging het vrolijk verder. Nu was het Wieffer die even licht druk zette en zo simpel de bal afpakte en Idriss vondi, die de bal gevoelvol in de hoek krulde. De nog fraaiere 5-0 kwam ook op naam van Idrissi. Met de Klassieker in aantocht dacht Feyenoord er niet aan af te remmen en ook Jahanbakhsh en Danilo scoorden nog alvorens Kelsy een eretreffer maakte.