ROTTERDAM - Feyenoord heeft donderdagavond een prima resultaat geboekt tegen FC Porto. In het tweede groepsduel van de Europa League wonnen de Rotterdammers met 2-0 van de Portugezen.

FC Porto kreeg in de eerste helft de beste kansen, maar Shoya Nakajima en Zé Luís hadden het vizier niet op scherp staan. Het scheelde weinig of Feyenoord was vlak voor rust aan de leiding gekomen, omdat Ivan Marcano de bal bijna in eigen doel tikte.

Na de rust ontstond een open duel, waarin Feyenoord via Jens Toornstra al snel op voorsprong kwam. Vervolgens kregen beide teams grote kansen. Zo had FC Porto-doelman Marchesin een geweldig reflex in huis op een rebound van Toornstra en schoot Steven Berghuis op de lat. Namens FC Porto raakten ook Otávio en Luis Díaz de lat.De beslissing viel in de tachtigste minuut toen rechtsback Rick Karsdorp een solo succesvol afrondde met de 2-0.