ROTTERDAM - Feyenoord gaat na een ongekende thriller verder naar de kwartfinale van de KNVB-beker. NEC leidde na 89 minuten in De Kuip met 0-2, maar na ruim 120 minuten was het 4-4, waarna Feyenoord na strafschoppen won.

NEC liet niet over zich heen lopen en had de zaakjes goed op orde. De aanvallen van de slordige Rotterdammers stokten telkens in het centrum. Namens de gasten waren Verdonk, na een fijne pass van Tannane en Marques met een klutsgoal in de counter wel efficiënt.

De druk nam van de thuisploeg nam steeds meer toe toe, maar Gimenez faalde en keeper Branderhorst excelleerde. Na rood voor Sandler en een benutte strafschop van Kökcü in de 90e minuut sleepte Paixão er nog een verlenging uit. Daarin zorgde Bruijn voor de 2-3, maakte Gimenez gelijk, zorgde Dilrosun voor een fraaie 4-3 en opnieuw Bruijn de onmogelijke 4-4. Vanaf de stip scoorde Feyenoord vijf maal waar Bronkhorst namens NEC faalde.