LEEUWARDEN - Een sterker SC Cambuur heeft in het KNVB-bekertoernooi net moeten afleggen tegen Feyenoord. De Friezen lieten met name in de eerste helft kansen liggen om de Rotterdammers pijn te doen.

In een uitverkocht stadion en zonder sterkmakers als Robert Mühren en Jamie Jacobs mocht Feyenoord in de eerste helft vooral keeper Kenneth Vermeer dankbaar zijn die pogingen van Paulissen en Kallon tegenhield. Daarnaast kopte Erik Schouten op de paal.

Vermeer moest kort na de rust ook redden na een inzet van Maulun. Na een uur spelen werd Feyenoord steeds sterker en door een fraaie goal van Steven Berghuis namen zij de leiding. Nog geen tien minuten later werd Ladan onderuit gehaald door Tapia en kon Maulun vanaf elf meter raak schieten.. Toch ging Feyenoord er met de winst vandoor. Vlak nadat Toornstra de lat raakte was het inzet van Senesi die via de paal en verdediger Schmidt in het doel belandde: 1-2.