ROTTERDAM - Feyenoord heeft de groepsfase van de Champions League afgesloten met een 2-1 nederlaag bij Celtic. Daarmee heeft Feyenoord al zijn uitduels verloren en gaat het na de winter verder in de Europa League.


De beslissingen in de poule waren vooraf reeds gevallen. Achter Atletico Madrid en Lazio Roma gaat Feyenoord gaat dus verder in de Europa League en is Celtic uitgespeeld. Feyenoord begon nonchalant en McGregor schoot recht op Bijlow af en Furuhashi faalde oog in oog met de doelman. Daarna liep het beter bij de Rotterdammers,die antwoordden met enkele mooie aanvallen. Gimenez scoorde, maar stond buitenspel, de spits kreeg daarna de bal niet langs Hart en Geertruida mikte op de paal.
Celtic scoorde wel. Bij een corner legde Zerrouki een arm in de nek van Scales, die ging gretig neer en Palma benutte de strafschop.

Direct na rust kreeg Geertruida de bal niet langs Hart gefrommeld en voorkwam Bijlow met een geweldige reflex een tweede treffer van Palma. Daarna volgde een rommelige fase met veel wissels en zonder kansen. Nadat Ueda een kans had verprust zette Feyenoord aan.Minteh maakte gelijk,n adat Van den Belt de bal slim had laten lopen, en Gimenez kreeg ook nog twee kansjes. Aan de overkant ramde McGregor de bal op de lat. Feyenoord sloeg die waarschuwing in de wind en Lagerbielke kopte in de slotfase vogelvrij raak:2-1.