ROTTERDAM - Feyenoord heeft in Rotterdam voor de veertiende keer in de clubhistorie de KNVB-beker gewonnen. De ploeg van trainer/coach Arne Slot was in De Kuip met 1-0 te sterk voor NEC, dat ook na zijn vijfde bekerfinale met lege handen achterbleef.


NEC had het in de eerste helft prima voor elkaar. De ploeg van Rogier Meijer speelde agressief en gaven verdedigend geen krimp. Men kreeg ook een paar goede kansen. Wellenreuther keerde een kopbal van Baas, maar was kansloos bij een inzet van Chery.De middenvelder van NEC stond echter net buitenspel. Feyenoord kreeg alleen een kans via Zerrouki,die de geblesseerde Wieffer verving.

Feyenoord begon sterker aan de tweede helft en kreeg al snel een kansje via Gimenez. Even later lag het duel ineens stil nadat er door vuurwerk brand was uitgebroken in de stadiongracht. Na de hervatting had Feyenoord opnieuw de overhand en al snel schoot Paixão na goed werk van Gimenez raak. In het vervolg golfde het spel op en neer, helemaal nadat Minteh binnen een minuut twee keer geel had gekregen. NEC rook bloed en werd ook gevaarlijk. Sow schoot naast en Gonzalez en Sandler stuitten op Wellenreuther. Mede door een misser van Ueda bleef het spannend, maar de tien van Feyenoord hielden stand.