ROTTERDAM - Feyenoord heeft in eigen huis dankzij een 3-0 zege op Go Ahead Eagles voor de zestiende keer in de historie de landstitel veroverd.


Go Ahead Eagles rolde de rode loper zeker niet uit, maar slikte toch al rap twee tegentreffers. Na een een-tweetje met Wieffer scoorde Idrissi en Giménez schoot van dichtbij hard raak. Lindhout wilde het feest niet verpesten, want toen Kuipers omver werd gelopen,gaf hij geen penalty.

Paixão kort na rust aan alle onzekerheid een einde door de bal mooi in de bovenhoek te krullen. De scherpte bij Feyenoord werd vervolgens wel minder en het duel kabbelde naar het einde,maar de sfeer in De Kuip bleef opperbest.

De grote kracht van het huidige Feyenoord schuilt bovenal in het collectief. Die teamgeest,gekoppeld aan fitheid en een heldere en consistente speelwijze, kenmerkt Feyenoord dit seizoen. Dat veel wedstrijden pas in de slotfase gewonnen werden,is dan ook geen geluk of toeval. Trainer Arne Slot wist een stabiel collectief te smeden die boven de rest van Nederland uitsteeg.