ROTTERDAM - In een snikhete De Kuip heeft Feyenoord zijn eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Feyenoord, waar Mark Diemers en Bryan Linssen hun officieuze debuut maakten, had halverwege de eerste helft al afgerekend met stadsgenoot Sparta (3-0).


Voor zo'n 3000 toeschouwers begon Feyenoord sterk en nog voor de eerste drinkpauze was de oefenwedstrijd feitelijk beslist. Robert Bozenik had al binnen een kwartier tweemaal het net gevonden. Dit deed hij eerst op aangeven van Haps en nogmaals na balverlies Laros Duarte. Even later was het Cryscencio Summerville die de stand op 3-0 bracht.

Na de drinkpauze en een fikse speech van trainer Henk Fraser kwam Sparta wat beter voor de dag, maar de kansen die men kreeg waren niet besteed aan Gravenberch en Harroui waardoor keeper Nick Marsman zijn doel schoon hield. Dit bleek ook in de tweede helft waarin beide teams veel wisselden en dat kwam het spel niet ten goede.

Volgend weekend oefen beide Rotterdamse clubs opnieuw. Sparta ontmoet dan het Franse RC Lens op zaterdag terwijl Feyenoord het op zondag opneemt tegen FC Twente.