ROTTERDAM - Feyenoord heeft zich donderdagavond overtuigend voor de play-offs van de Conference League geplaatst. Het Zwitserse FC Luzern werd voor de tweede week op rij met 3-0 verslagen.


Waar er in de vorige Europese wedstrijden liefst vijf maal werd gescoord door Guus Til was er donderdag in De Kuip een glansrol voor een andere nieuwkomer. Alireza Jahanbakhsh nam de eerste twee goals voor zijn rekening. De eerste maakte hij al na negen minuten. Tien minuten voor de rust verdubbelde hij de score met een fraai afstandsschot. Helaas moest de Iraniër kort hierop geblesseerd uitvallen.

Kort na de rust breidde Luis Sinisterra de score verder uit. Feyenoord kon het duel geconcentreerd uitspelen en trainer Arne Slot gunde de jongelingen Antoni Milambo en Lennard hartjes hun debuut. Milambo werd met 16 jaar en 131 dagen zelfs de jongste debutant ooit bij de Rotterdammers.


In de play-offs treft Feyenoord nu IF Elfsborg uit Zweden. Komende donderdag is de eerste wedstrijd in Rotterdam en de return volgt een week later.