ROTTERDAM - Feyenoord is 2021 goed begonnen door de stadsderby tegen Sparta te winnen. Op het Kasteel betekende een vroege goal van Lutsharel Geertruida en een zeer late treffer van Nicolai Jørgensen voldoende voor de overwinning.


Met nieuwe aanwinst Lucas Pratto in de spits wist Feyenoord na een aftastend begin bij de eerste de beste mogelijkheid te scoren. Geertruida wist van dichtbij raak te koppen uit een assist van Marco Senesi. De grensrechter wilde nog laten geloven dat het buitenspel was, maar de VAR besliste terecht anders. Na een half uur laat Pratto zich voor het eerst zien als hij wordt weggestuurd door Jens Toornstra. De 32-jarige Argentijn raakt echter de buitenkant van de paal. Deze poging en het doelpunt blijken de enige twee echte kansen in de eerste helft want ook Sparta, dat voetballend niet eens zoveel onder doet voor Feyenoord, komt nauwelijks in de buurt van het doel.

Na de rust krijgt Pratto zijn tweede kans, maar de spits produceert een afzwaaier. Kort hierna probeert Luis Sinisterra het met een stiftje, maar mikt over. Het debuut van de Argentijn duurt uiteindelijk zeventig minuten als hij wordt afgelost door Jørgensen. Omdat het lang bij 0-1 blijft, Haps mist nog een kans waar Toornstra er beter voor stond, gelooft Sparta in de slotfase nog in het behalen van een punt. Mario Engels is hier ook dichtbij, maar schiet in het zijnet. Omdat Sparta veel ruimte weggaf kon Jørgensen in de blessuretijd profiteren: 0-2.