ROTTERDAM - Feyenoord heeft opnieuw een lastige horde genomen in de jacht op de zestiende landstitel. De ploeg van trainer/coach Arne Slot wist op bezoek bij Sparta Rotterdam met 1-3 te winnen en heeft nu acht punten meer dan Ajax en PSV.

Feyenoord begon goed aan het duel. Jahanbakhsh raakte al snel de lat en niet veel later ramde Paixão de openingstreffer binnen. Sparta kwam via een fraai schot van Pinto langszij en Van Crooij had voor rust tweemaal de kans om Sparta op voorsprong te brengen. Hij faalde echter oog in oog met Wellenreuther, die kort daarna ook nog een strafschop van Van Crooij keerde.

Feyenoord heerste na rust, maar met name Szymanski miste de nodige kansen.Gimenez scoorde op aangeven van Jahanbakhsh wel en Hancko besliste het duel met de 1-3.