ROTTERDAM - De Rotterdamse derby tussen Excelsior en Feyenoord is gewonnen door de gasten die daarmee de koppositie in de Eredivisie overnemen.

De thuisploeg startte fel aan de wedstrijd en maakte Feyenoord het voetballen lastig. Toch kwamen de gasten op voorsprong. Romée van de Lavoir ging in de achtste minuut achter een vrije trap net buiten het strafschopgebied staan. De Feyenoord-aanvalster krulde de bal prachtig in de verre hoek: 0-1.

Feyenoord speelde dominanter in de tweede helft die steeds feller werd. Na een gemiste kans voor Sophie Cobussen was het na een uur spelen wel raak. Een corner van Van de Lavoir werd door Celainy Obispo bij de tweede paal knap binnengekopt. Excelsior bleef gevaarlijk uit standaardsituaties, wat een kwartier voor tijd leidde tot de aansluitingstreffer van Coelho Aurelio. Een paar minuten voor tijd leek de schade nog groter te worden voor Feyenoord. Na een botsing in het strafschopgebied kreeg Excelsior een strafschop, maar Feyenoord-keeper Jacintha Weimar wist Ellouzi van het scoren af te houden en dus bleef het bij 1-2.