ROTTERDAM - Feyenoord heeft het eerste duel in de kwartfinales van de Europa League met AS Roma, dat vorig jaar in de finale van de Conference League nog te sterk was, met nipt verschil gewonnen.In De Kuip werd het 1-0 voor de ploeg van trainer Arne Slot. De return is over een week in de Italiaanse hoofdstad.


Feyenoord probeerde het eigen vertrouwde spel te spelen. Het zette in de openingsfase druk, maar was aanvallend te behoedzaam. Szymanski had de beste kans na een goede pass van Kökçü, maar de Pool loste een matig schot.Geertruida en weer Szymanski schoten nog over en naast. AS Roma oogde een paar keer dreigend, maar de herstelde Bijlow werd voor rust niet echt getest. Ook toen de bal op de stip ging na hands van Wieffer, hoefde hij niet in te grijpen. Pellegrini trof namelijk de paal

De Rotterdammers voerden de druk na rust meteen flink op. De Italianen, met Wijnaldum als invaller, moest steeds verder terug. Nadat een reeks hoekschoppen tot niets had geleid, opende Wieffer de score met een knappe volley van twintig meter. Feyenoord ontsnapte daarna een aantal malen aan de gelijkmaker. Een schot van Belotti werd geblokt, een kopbal van Ibanez werd door Idrissi,de lat én Hancko uit het doel gehouden en El Shaarawy trapte mis. Feyenoord hervond de controle en gaf in de slotfase weinig meer weg. Uitgerekend Wijnaldum was namens de ploeg van Mourinho nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn afstandsschot scheerde naast.