ROTTERDAM - Feyenoord staat met anderhalf been in de groepsfase van de Europa League na een overtuigende 3-0 zege op Hapoel Beer Sheva. De ploeg van trainer Jaap Stam speelt volgende week donderdag de return in Israël.

In De Kuip had de thuisploeg van meet af aan een veldoverwicht, maar ontbrak de scherpte voor het doel alsnog. Na een ruim half uur wordt het verschil wel gemaakt. Pal nadat Leroy Fer de paal raakt schiet ook Steven Berghuis op het aluminium en staat Sam Larsson op de juiste plaats om de rebound te benutten.

Fer zorgt twaalf minuten na de rust vanuit een corner voor de 2-0 en Feyenoord mag vervolgens keeper Kenneth Vermeer dankbaar zijn die net als de nieuwe aanwinst Edgar Miguel Ié een puike wedstrijd speelt. Als tien minuten voor tijd de bal na een corner weer voor de voeten van Fer valt, komt er toch nog een uitslag die het verschil in kracht eer aan doet.

Feyenoord - Hapoel Beer Sheva 3-0 (1-0)
33. Larsson 1-0