ROTTERDAM - De finale van de landelijke Streetwise Cup wordt op 26 juni gehouden op Sportplaza Zuiderpark. Het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland is bedoeld voor iedereen. Met diverse activiteiten, bekende sporters en een artiest.


Op 28 mei strijden Rotterdamse teams voor een plekje in de finale van de Streetwise Cup. In het hele land zijn die voorrondes al in volle gang. De beste teams spelen uiteindelijk op 26 juni in de landelijke finale. Die wordt, in samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam, gehouden op Sportplaza.

Meer dan voetbal

De Streetwise Cup is voor kinderen van 10-15 jaar. En het draait niet alleen om voetbal. Dit jaar is het thema 'gelijkheid'. Met dit toernooi worden jongens en meiden gestimuleerd om in beweging te komen én bewust te worden over gelijkheid. De teams scoren namelijk naast doelpunten ook punten voor respect, sportiviteit en betrokkenheid.

Het belooft een groots sportevenement te worden, zowel voor de sporters als voor de toeschouwers. Naast de finales van de Streetwise Cup, zijn er namelijk diverse activiteiten georganiseerd zoals boksen, (rolstoel)tennissen, padellen, FIFA22 spelen, (rolstoel)basketballen, freerunnen, skaten en dansen. Ook zijn er bekende sporters en een artiest aanwezig,

Krajicek en Cruyff Foundation

De Streetwise Cup is een initiatief van de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation. Beide foundations zetten zich al 25 jaar in om de jeugd te laten sporten en voor duizenden kinderen speelruimte te creëren.

In Rotterdam zijn al 18 Kraijcek Playgrounds en 14 Cruyff Courts.