ROTTERDAM - Feyenoord heeft in de eerste wedstrijd in de play-offs voor de achtste finales in de Europa League in De Kuip met 1-1 gelijkgespeeld tegen AS Roma.


Feyenoord, zonder vijf van zijn basispelers, wilde het bekende spel te spelen. Het collectief druk zetten lukte ook af en toe, maar Pellegrini kreeg de eerste kans namens de Romeinen. Wellenreuther redde echter bekwaam. Nadat Paixão Feyenoords eerste grote kans had gemist (net naast), raakte Paredes via Wellenreuthers vingertoppen de lat. De prima stand-in voor Bijlow had even later geluk toen Lukaku recht op hem af kopte. Paixão maakte zijn gemiste kans goed door vlak voor rust raak te koppen uit een prima voorzet van Hartman.

AS Roma zocht vooral onder de impulsen van smaakmaker Dybala na rust wat vaker de aanval, zonder echt gevaarlijk te worden. De Kuip veerde op toen spits Gimenez na ruim een uur toch Ueda kwam vervangen. Dat verstomde toen Lukaku raak kopte uit een voorzet van Spinazzola. Feyenoord kreeg bijna nog de volle buit toen Ivanusec verraste met een vrije trap op de paal. De return is volgende week in Rome.