ROTTERDAM - Go Ahead Eagles is woensdagavond na een bizarre laatste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie gepromoveerd naar de Eredivisie. De Deventenaren wonnen met 0-1, door een treffer van Bas Kuipers in de 82e minuut, bij Excelsior en moesten vervolgens afwachten wat concurrent De Graafschap deed tegen Helmond Sport.


Het duel op De Vijverberg lag langdurig stil vanwege noodweer, waarna De Graafschap op een kletsnat veld niet verder kwam dan 0-0. Spelers en staf van de Deventer ploeg keken op het veld in Rotterdam ruim een uur naar het duel in Doetinchem hetgeen eindigde in dolle vreugde.

Go Ahead Eagles pakte zo op de laatste speeldag de tweede plek achter kampioen SC Cambuur, dat al weken zeker is van promotie. De ploeg van trainer Kees van Wonderen eindigt net als De Graafschap met 77 punten, maar het doelsaldo geeft de doorslag. Met slechts 25 tegendoelpunten in 38 duels bleek de ploeg dit seizoen zeer solide.

Op de laatste speeldag maakten aanvankelijk vier clubs kans op de tweede plaats en daarmee op promotie. NAC Breda verloor met 3-2 van SC Cambuur en zag zo de hoop vervliegen, terwijl Almere City FC na 1-1 tegen Jong PSV eveneens kansloos was. Go Ahead Eagles was tegen Excelsior de enige ploeg die de druk aankon en zo na vier jaar terugkeert op het hoogste niveau.