HELMOND - Helmond Sport heeft na vijftien thuiswedstrijden zonder winst eindelijk weer eens kunnen zegevieren op De Braak. Vrijdagavond werd Excelsior met 2-1 verslagen.

De ploeg van trainer Willy Boessen boekte een verdiende zege al ging het in de openingsfase nog gelijk op met kansen voor beide doelen. Na een klein half uur was het Jelle Goselink die de ban brak door een corner van Dean van der Sluijs tegen de touwen te knikken. Helmond Sport bleef hierna de betere ploeg, maar vergat door te drukken waardoor men met 1-0 ging rusten.

Na de rust was het initiatief even bij de gasten en keeper Stan van Gassel wist voor de tweede keer topscorer Elias Mar Omarsson van het scoren af te houden. Helmond Sport werd hierna weer beter en kwam na een uur spelen op 2-0 nota bene door voormalig Excelsior-speler Jeff Stans. De huidige aanvoerder van Helmond Sport schoot, eveneens na een corner en goed doorkoppen van Guus Joppen, onberispelijk raak. Ver in blessuretijd wist Omarsson nog wel zijnveertiende treffer van het seizoen te maken, maar aan de terechte zege van de Brabanders deed dit niets af.