MAASSLUIS - In de vijfde speelronde van de Tweede Divisie heeft Jong FC Volendam eindelijk de eerste driepunter binnen gehaald. Op bezoek bij Excelsior Maassluis zegevierden de gasten met 1-3. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

Voor de rust had Excelsior Maassluis een veldoverwicht, maar de ploeg van Dogan Corneille wist dit niet om te zetten in doelpunten.

Na een klein uur spelen werd de ban gebroken door Jim Beers die profiteerde van geklungel in de Excelsior-defensie. Topscorer Marius van Mil bracht de stand tien minuten later weer in evenwicht. In de slotfase had Jong Volendam het geluk eindelijk eens aan haar zijde. Josh Flint scoorde uit de rebound en in de blessuretijd bepaalde Roy Tol de eindstand op 1-3, waarbij keeper Van Leeuwen niet geheel vrijuit ging.